Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar


Frågor och svar

Vad innebär det att blir medlem?

För att rida på 4H/BPRK och delta i vår verksamhet behöver man vara medlem i vår förening (4H) och ridklubb (BPRK). Genom medlemskapet blir man automatisk medlem i Svenska Ridsportförbundet och får medlemstidningen Häst&Ryttare hem i brevlådan några gånger per år och även medlem i Sveriges 4H.

 

Hur blir jag medlem?

Du registrerar dig och ditt barn via länken nedan. Efter att regsitrering är klar skapar du själv din faktura för medlemasvgift för Karlstad 4H-gård. 

https://membersky.com/org/4h/karlstads-4h 

 Är du ridande medlem behöver du även betala en medlemsavgift till Svenska Ridsportförbundet på 170 kr. Denna medlemsavgift betalas via faktura som skciaks ut till dig via mejl.

Har jag någon försäkring?

Ja! Alla som är medlemmar har en försäkring när du deltar i föreningens verksamhet, samt tar dig till och från den. Anmälan och kontakt med försäkringsbolag sköter dock medlemmen själv i händelse av skada.

 

Mitt barn vill börja rida, hur gör jag?

Kontakta oss, enklast är via mail på This is a mailto link  eller 054-56 25 35 under våra telefontider (annonseras på telefonsvararen). Meddela namn, ålder samt om ditt barn är nybörjare eller har ridit tidigare och i så fall ungefär vad hen kan.

 

Jag är vuxen och vill börja rida, kan jag göra det hos er?

Ja! Vi har tre vuxengrupper på drop-in basis. Du anmäler dig enbart till den vecka du vet att du kan vara med och det kostar 210 kr per gång. Efter tre gånger behöver du bli medlem. Grupperna är tisdag 20.00 (märke 2-3) och onsdag 20.00 (märke 1-2) samt torsdagar ojämna veckor för dig som inte ridit så mycket eller kanske haft ett längre uppehåll. Några gånger i månaden har vi också frukost- eller lunchridning, håll utkik på vår hemsida eller på anslag i stallet.

 

Hur gammalt måste mitt barn vara för att kunna börja rida?

För att börja i ordinarie ridgrupp måste ditt barn fylla 7 år i år. Innan dess kan dock alla barn vara med på vår knatteridning som vi har på söndagar! Ingen åldersgräns, men ditt barn bör kunna sitta upp själv och hålla i sig. Det finns både grupper som rider hela terminen och en drop-in grupp där du anmäler den vecka som passar.

 

Hur ofta är det teori?

En gång per termin är det teorivecka och utöver det tillfället är det tre teoritillfällen för varje grupp på en termin.

 

Vad innebär teorivecka?

Ridningen är inställd en hel vecka och vi erbjuder andra typer av aktiviteter som ingår i ridutbildningen enligt Svenska Ridsportförbundets utbildningstrappa. Exempelvis brukar vi ha ett tillfälle då vi gör någon fysisk aktivitet eftersom ridsport är en idrott som kräver balans, rörlighet, koordination mm, ett tillfälle att pyssla med hästarna i stallet och lära sig mer om deras dagliga skötsel, ett studiebesök/föreläsning med någon yrkesman inom hästsporten (veterinär, hovslagare etc).

 

Måste jag sälja Newbody? 

Vår förening är just nu i ett oerhört tufft ekonomiskt läge, precis som flera andra ridklubbar i kommunen/länet. Ridning är en dyr sport att utöva eftersom både hästarna och anläggningarna kostar mycket pengar och kräver mer personal än många andra sporter (det räcker inte bara med instruktörer och kansli, vi måste även ha bemanning i stallet 7 dagar i veckan året om). Försäljning av Newbody ger ett mycket värdefullt tillskott till kassan som gör att vi slipper höja ridavgifterna ytterligare. I dagsläget kan man som ridelev välja om man vill sälja 10 paket Newbody eller köpa sig fri från säljkravet till en avgift om 500 kr. Eftersom det kan vara svårt att sälja strumpor 2 gånger/år kommer vi att antingen sälja något annat eller ha en frivillig försäljning under vårterminen.

 

Vad innebär stalldag?

Att hålla på med hästar är så mycket mer än att bara komma hit och rida sina 45 minuter. Hästar behöver daglig skötsel, och massor av träning och kunskap innan man kan hantera och ta hand om dem på ett säkert sätt. På kvällarna är det kort om tid mellan lektionerna och eleverna har inte alltid möjlighet att ta hand om sin häst före och efter lektionen. Därför schemaläggs alla ridelever tillsammans med en målsman/annan vuxen på ca 1 helgdag per termin. Då är man stallskötare mellan kl. 8-16.30 och tar hand om våra hästar och andra djur under handledning av en rutinerad ungdom. Om man inte har möjlighet den dagen man är schemalagd byter man med en annan familj.

OBS! Man kan inte bara utebli från sin stalldag! Det innebär att en ungdom riskerar att stå ensam med 12 hästar och djur en hel dag och är INTE okej. Dessutom är stalldagen en del i den ridutbildning som vi är ansvariga för att leverera.

 

Mitt barn vill sluta rida, hur gör jag?

Inför varje terminsavslutning ber vi er att meddela oss om ni avser fortsätta rida nästa termin eller ej, på höstterminen ska du meddela detta senast 1 dec, och under vårterminen senast 1 juni. Var vänlig och respektera det satta datumet för att möjliggöra en översyn av gruppindelning i god tid innan ny terminsstart.

Vi gör ingen återbetalning av ridavgifter förutom mot uppvisande av läkarintyg.

 

Kan jag dela upp betalningen?

Ja, det går bra. Kontakta oss på This is a mailto link

 

Vad behöver jag för utrustning?

Alla ryttare måste minst ha hjälm (finns att låna på gården) samt stövlar eller skor med chaps. Skorna/stövlarna ska ha en liten klack. Utöver det ska alla ryttare under 18 år ha säkerhetsväst vid all ridning samt alla ryttare vid hoppning (finns att hyra på gården för 10kr/gång). För en trygg och säker ridning bör man också ha uppsatt hår, inga fladdrande halsdukar eller uppknäppta jackor, ingen huva på jacka/tröja och inga smycken. Vi rekommenderar också att man använder handskar.

 

  

 

 

Postadress:
Bellevues PK - Ridsport
4H-Gården, Axgatan 7, Gräsdalen
65343 Karlstad

Besöksadress:
Axgatan 7
65343 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054562535, 054561124
E-post: This is a mailto link

Se all info