Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen för Karlstad 4H 2021


Vill du komma i kontakt med styrelsen? Använd då följande mejladress:
This is a mailto link

Ordförande:
Ann-Louise Sandström Axelsson
Arbetar som verksamhetsutvcklare för Region Värmlands kollektivtrafik och bor på Skoghall med min man och våra tvåbarn. Jag är uppvuxen på 4H där jag började rida när jag var 7 år, idag är jag 42. Föreningslivet är något av det bättre man kan vara delaktig i och vår gård i Gräsdalen med både 4H och ridskola är en perfekt fristad att komma till efter arbete och skola. Min dotter rider på ridskolan och intresset för djur och föreningsliv har alltid funnits med. Jag har varit ordförande under tidigare år och är nu tillbaka på den rollen. Det är ett viktigt arbete styrelsen har framför sig då vi ska se till så våra medlemmar och personal får de bästa förutsättningarna. Förutom att tillbringa en stor del av min fritid på 4H så är jag även instruktör på Friskis & Svettis samt att vi hänger i stallet hos våran ponny Cassie.
 

Sekreterare:
Linda Calles
Till vardags är jag lärare på en högstadieskola och det har jag ibland användning för när jag ska hjälpa till i stallet. Jag har ingen egen ryttarkarriär men har lärt mig att stallet är ett ställe där man kan andas och må bra. Min roll i styrelsen är att skriva protokoll och försöka få till olika försäljningar för att engagera medlemmarna och få in  pengar till föreningen. Jag tycker att föreningslivet och den gemenskap det ger barn, ungdomar och vuxna är bland det viktigaste vi har och att känna tillhörighet i en grupp kan vara avgörande för en individ. 4h och BPRK finns för att den som vill och behöver ska hitta en plats i livet där man finner mening och känner sig viktig.
 
 

Kassör:
Anna Kraatz
Jag är 46 år och min roll i styrelsen är att vara kassör. Jag har varit kassör sedan hösten 2016. Til vardags jobbar jag med ekonomi som project controller i ett tillverkande företag i Kil.
Gillar att vara i skogen, greja i trädgården och träna på Friskis. Vi har startat upp ett arbete med att renovera ankdammen, jobbar även med att få gården lite "grönare" genom att plantera träd och växter. Jag brinner för att vi ska ha en god miljö och ser att 4H-gården har potential att bli ännu bättre!
 
 
 
 

Ledamöter: 
Camilla Nordberg
Första kontakten med gården och ridskolan var när jag började rida vid 6 års ålder. Med ett stort intresse för djur och den fina gemenskapen bland medlemmar fick jag tidigt lära mig genom att göra. Under min uppväxt fick jag chansen att utvecklas inom bland annat ledarskap genom ungdomsledarutbildning, kurser och stalltjänstgöring, vilket jag har haft stor nytta av som vuxen. Att få möjligheten att vara delaktig i gården och ridskolan samt känna en tillhörighet med andra medlemmar ser jag som väldigt positivt främst för barn och unga. Idag är jag 35 år och arbetar som chefssekreterare inom Region Värmland. Bor tillsammans med min man, tre barn, två hundar och två kaniner på Hultsberg. När min dotter som liten visade stort djurintresse och ville börja rida var det självklart att även hon skulle få möjlighet att få vara en del i den fina gemenskap och lärande miljön som jag växt upp i. Det är mitt första år i styrelsen och jag hoppas att jag kan bidra i arbetet med att utveckla gården och ridskolan i positiv riktning.

Ulrika Söderman
Mitt namn är Ulrika Söderman, är 52år, jobbar som projektledare och bor med sambo, dotter och två katter i en villa på Skoghall.
Jag har alltid haft ett stort djurintresse och kom i kontakt med 4H/BPRK för ca 10 år sen då min dotter började rida. Jag tycker 4H-gården är en fantastiskt bra plats för unga att tillbringa sin uppväxt på med allt vad det innebär av ansvar för djur, gemenskap och alla möjligheter till olika ledarskapsutbildningar från ung till äldre. 
Min roll i styrelsen är bla jobba med sponsring och jag försöker bidra med det jag kan och har möjlighet till.
Rider gärna själv när tillfälle ges och jag gillar att träna på Friskis, läsa en bra bok och att resa!
 
 
 

Sarah Paulsson
Jag är en 40 plussare som tillsammans med två barn och sambo bor på Bergvik. Jag jobbar på Biltema som kafé, kassa- kundservice ansvarig samt har hand om personaladministrationen. Är mer eller mindre uppväxt på 4H/Bprk och har tidigare varit aktiv i ungdomssektionen, som ideell ledare, stalljobbare och ridlärare. Har även jobbat som ridlärare på andra ridskolor men när min dotter (och son en kort period) skulle börja rida så var det självklart att komma tillbaka till 4H/BPRK. Finns många bra saker med alla ridskolor men den gemenskap och familjära känslan som finns hos oss är oslagbar! Att sen barn och ungdomar får möjligheten att lära sig att ta ansvar genom djurskötseln och möjligheten att utvecklas som ledare är en fantastisk möjlighet. Jag sitter nu med i styrelsen som personalansvarig. Det jag brinner allra mest för är just kombinationen barn/ungdomar och djur. Min vision är att utöka den pedagogiska verksamheten på 4H och att öppna upp ännu mer för barn/ungdomar med olika funktionsvariationer. Min fritid går mest åt att ta hand om vår ponny Jack, men min egentid spenderar jag med en ljudbok i öronen.

Malin Jensen                                                                                                                              Malin Jensen, gör mitt första år i styrelsen för 4H Karlstad vilket ska bli väldigt spännande och roligt uppdrag då jag tycker att det är ett bra ställe för våra ungdomar att vara på. Mitt intresse för gården och det arbete de gör är relativt nytt för mig. Har innan min dotter började rida inte haft något eget intresse för ridning eller hästar men fastande fort för att vara med på hennes lektioner och även de stalldagar vi fått chansen att få vara med på. Tycker att det är en härlig miljö att gå vistas i då det skiljer sig från mitt arbete där jag sitter framför en dator. Jag hoppas nu kunna vara med att bidra i det arbete som ligger bakom dessa två föreningar. 
 
 
 
 

Jan Nilsson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lovisa Gröndahl
Jag heter Lovisa Gröndahl, är 22 år och bor i Skoghall. Om dagarna jobbar jag på en förskola, vilket jag älskar! Men har även studieplaner för framtiden och då lutar det åt att bli arbetsterapeut eller speciallärare.
Jag har vuxit upp på gården och ridit sedan jag var pytteliten. Jag började jobba i stallet som 9-åring och har därefter hunnit med det mesta. Jag har även åkt på flera riksläger med 4H och träffat andra 4H:are från hela Sverige, superkul!
Jag hoppas kunna påverka i styrelsen genom att vara en röst för de unga i stallet och få dem att trivas och kunna växa upp lika bra som jag själv gjort. Jag vill hjälpa till så gott jag kan för att vi ska kunna behålla vår fina gård och för att mina framtida barn och deras generation ska få uppleva samma sak som jag!

 


Alice Kraatz
Jag heter Alice Kraatz och det här är mitt första år i styrelsen för Karlstad 4H, det ska bli kul! Jag fyller 18 i år och läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Jag sitter även med i BPRK:s ungdomssektionsstyrelse (USEK), i år blir andra året, och är även representant därifrån på BPRKs möten. På min fritid rider jag regelbundet på gården och är annars mest där när jag gör arbete för USEK eller hjälper till på gården som nyckelansvarig. Det ska bli kul att se hur en styrelse, och inte bara en ungdomssektion, fungerar och jag hoppas att jag kan bidra till den här styrelsen med min erfarenhet ifrån en yngres perspektiv på gården. 

 

 
   

Adjungerad
Maud Jakobsen, gårdsföreståndare
Gårdsföreståndare och ridinstruktör sedan 2002. Jag är en så kallad egenprodukt i föreningen, 
jag har varit med ända sedan 1987! Jag har gått samma väg som flera av er gör nu –ridit lektion, blivit ungdomsledare, stallskötare på helger och lov, ungdomssektionsstyrelsen osv  till där vi är idag. 
Jag har haft två egna hästar genom åren, Fjordingen Hampus och halvblodet Rocky som båda  tidigare jobbade som lektionshästar här på 4H. 
Idag har jag ingen häst, utan har de senaste årenägnat mig åt att träna och tävla med mina hundar istället! 
Ni har säkert sett Morra, min schäfertik, som är med mig på jobbet vareviga dag? 
Ja, och så assisterar jag min dotter en del också såklart, som rider på 4H flera dagar i veckan.

Valberedning:
Fanny Millom och Malin Andersson

Revisor:
Torben Eriksson och Sofia Linder

 

Uppdaterad: 19 MAR 2018 12:25 Skribent: Ann-Louise Axelsson

Postadress:
Bellevues PK - Ridsport
4H-Gården, Axgatan 7, Gräsdalen
65343 Karlstad

Besöksadress:
Axgatan 7
65343 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054562535, 054561124
E-post: karlstad4h@outlook.c...

Se all info