Hoppa till sidans innehåll

Vad är Ungdomssektionen?


Ungdomssektionen består av alla medlemmar på klubben som är under 26år. Ungdomssektioner finns på alla ridklubbar som är anslutna till Svenska Ridsportsförbundet. Detta beror på att mer än hälften medlemmarna på ridklubbarna I Sverige är under 26år.

 

Svenska Ridsportsförbundet vill att klubbens yngre medlemmar skall få ett starkt inflytande i klubben eftersom det är större andel yngre på det flesta klubbar. Ungdomssektionen är till för att få en bra sammanhållning och göra så att allas röst blir hörd.


För att detta ska fungera utses en styrelse av ungdomssektionen, det bildas alltså en Ungdomssektionsstyrelse. Ungdomssektionsstyrelsen skall ha minst en representant som sitter med I klubbens huvudstyrelse för att hålla kontakten mellan de yngre och äldre medlemmarna. En ungdomssektion skall också ha kontakt med Distriktets ungdomssektion (DUS) för att Distriktets ungdomssektion I sin tur skall ha kontakt med Centrala ungdomssektionen som har kontakten med Svenska Ridsportsförbundets Huvudstyrelse.

Allt detta för att skapa ett bra kontaktnät mellan de minsta på de minsta klubbarna upp till Svenska ridsportsförbundet.
De ungdomssektionsstyrelser som finns på klubbarn ut i landet har stadgar som grund till sitt arbete.

 

I Bellevue PRK ungdomssektionsstyrelse jobbar vi främst med att anordna aktiviteter för alla i ungdomssektionen på klubben, vi har bla. övernattningar, rykttävlingar, pizzakvällar och vi har även hand om den årliga Lucia Showen. Vi brukar försöka tillgodose ungdomarnas önskemål så gott vi bara kan.

För våra pengar vi får in köper vi oftast en ponny eller en häst, just nu äger ungdomssektionen Kompis.
Vi lägger även ner pengar på att få klubbrummet så trivsamt och bra som möjligt. Tanken är att pengarna vi tjänar ska gå direkt tillbaka till medlemmarna på ett eller annat sätt. 

Uppdaterad: 23 JUL 2018 22:05

Postadress:
Bellevues PK - Ridsport
4H-Gården, Axgatan 7, Gräsdalen
65343 Karlstad

Besöksadress:
Axgatan 7
65343 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054562535, 054561124
E-post: karlstad4h@outlook.c...

Se all info